Mysig lördag i Köpenhamn...

Att jag sitter hemma en lördag, själv. När hände det senast!? Kommer inte ihåg, men undrar nu varför jag inte gör det oftare? Hm, jo... för att jag vill umgås med mina kära vänner!

Men nu är mamma och pappa i Malmö som sagt så idag åkte jag till deras Hotell och åt frukost där.. Trodde att jag kom med ett snabbtåg, men det var försenat och hamnade bakom det långsamma så det tog en jäkla tid!

Men frukosten var riktigt god, att man inte går och äter sådant oftare :) Eller bara bo på hotell, det gillar jag! Får hålla mig några dagar, för då åker Emelie och jag till PRAG! Hostel, men det duger :)
Sedan tog vi ett tåg, även det försenat!, till Köpenhamn där vi gick och strosade bland alla butiker med mera. God mat på en Italiens restaurang, men en rödpölse hann vi självklart med! :) En sväng inne på julmarknaden Tivoli. Så fint det var där, stötte på Lina bland alla tomtar som också hade besök av sin familj! Familjehelg?! :)

Lovade ju att lägga upp lite bilder från Thanksgiving, så....

Tjejerna i köket, och Carl med potatispressen i högsta hugg!

Will med kalkon, jag och Peter & matkön :)

Men har ju också varit i Köpenhamn, så..... :)

Pappa ♥


Jag och mamma på Tivoli ♥

KRAM K.



Äntligen fredag...

Eller ja, jag vet inte om jag har gjort så mycket vettigt i veckan så att jag kan känna skillnad på vardag och helg... Bra liv? :) Men skönt känns det iallfall...
I veckan har jag kommit igång med uppsatsen. Öppnat ett dokument på datorn och börjat att skriva lite, får se hur bra det är när jag läser igenom det nästa gång :) Annars så tog Emelie och jag pluggfri onsdag och spenderade dagen i Malmö med hennes vän Jennie. Lite nya tröjor och så, kan alltid behövas...fick ju csn ;) Sedan kom Anna och vi gick hem till Emelie och åt ost, kex, oliver, vitlök och en jäkla massa nötter! Och så klart vin till det :) Avslutade kvällen med en oförglömlig bowlingserie!
Torsdag innebar Thanksgiving med korridoren. Will kommer från USA och höll koll på oss förvirrade svenskar som försökte oss på att laga den perfekta maten (jag bakade Cornbread). 15 personer i köket och otroligt god mat och vin. Avslutade med att spela spel.. tack för mysig kväll med mina grannar!

Som sagt är det fredag nu, mamma och pappa har varit hos mig och satt upp hylla och lampa! (nu är allt på plats som inte passade innan, tur att man får lite hjälp ibland!) Lagar, eller kollar på när maten lagas, och väntar på Emelie för en myskväll här i Lund. Regnet slår mot rutan och ljusen lyser välkomnande här inne...
KRAM K.

Bilder från Husfesten i lördags... har ingen sladd till min kamera för att få in bilder från middagen. Det kommer ;)

En söndag med Melissa Horn...





Erica har fått mig att börja lyssna på Melissa Horn... tack. <3

Efter en slapp och lugn vecka kändes helgen inte så olik de andra dagarna. Men har hunnit med ett besök på IKEA, som tyvärr inte var så bra. Köpte en hylla till badrummet och en lampa till taket, inget passar...bra av mig! Men förhoppningsvis går det att lösa, ska såga lite i hyllan så kanske den kommer på plats :) Pappa, vill du ta med en slagborr?? :)

I lördags var jag och tränade boxning eller vad jag ska kalla det :) Kickboxning?! Sjukt jobbigt iallafall.. Avslutade lördagen med husfest här hemma. Mycket bra fest :) Kul att så många var med ändå, bara bortfall från våning 4. Tråkiga ;)

Idag känner jag min kropp!! Träningen tog om jag säger så... :)

Hoppas det blir en bra kväll, borde gå och handla men mörkret ute lockar inte det minsta!! Burr...nu är det höst.

KRAM K.


Jul, jul strålande jul...

Ja igår var det dags att inviga julen :) Bakade lussebullar, fudge och kola hos Lina. Julmust, glögg och vörtbröd, mums vilken kväll!
Det var en bra avslutning på en dag som mest annars innehöll skolarbete på biblioteket.. fick liiiite gjort :)

Gick dock bättre idag när Emelie och jag satt hemma hos mig. Hade ockuperat hela köksbordet med böcker, datorer fika och kaffekoppar. Tur att vi har två bord :) Började iallfall att skriva lite inledning och källkritik.. De senaste timmarna har jag mest läst i dagboken, som jag kopierade igår!, och försökt få fram bra svar på mina frågor. Som sagt, försökt... det går lååååångsamt! Men än är inte kvällen slut, wee kanske hinner med några fler sidor.. eller kanske inte :)

Nu har jag lite ljus tända och lyssnar på bra musik, ute viner vinder och regnet slår mot rutan. Hade tänk gå till stan och köpa fina ljus, men tog beslutet att det räckte med värmeljus idag! :)

Planen för morgondagen blir att ta vid där jag slutade idag, jag vill komma igång och känna att jag har gjort något innan Emelie och jag åker till Prag den 2 dec. Så vi bara kan vila upp oss och inte ta med skolböcker...

Nu, dusch och kanske en kopp te.

KRAM K.


Julbak och julfika med Lina, Cilla, Emma och Amanda.

Kalmar besök i helgen...

Har haft Kalmarbesök i helgen, underbara Erica har spenderat helgen med mig :) Alltid lika kul ihop!! Skratt, mat och så lite vin är något man kan räkna med!

Men nu är det dags att ta tag i min uppsats och träningen, tur att det inte är så mycket planerat nu i två veckor! Känner att jag måste komma igång...

Hösten har verkligen kommit och det blir mörkt så fort. Men Lina och jag gick en runda ut på landet, mycket mysigt :)
Pratade om vad vi skulle kunna laga för lunch på fredag då det är vår tur igen att bjuda på mat. Någon fisk var det tal om, så det blir nog gott.

Någon som vet en god efterrätt? :)

KRAM K.


Har lite smått panik...

Skriver hemtenta hela veckan, men ska vara klar tills imorgon15:00.
Läraren ändrade igår antalet sidor, något jag inte alls uppskattade! Hade svårt att få ihop till det första antalet... :( Men men, finns inte så mycket att göra än att bara skriva och skriva.. några timmar till på mig!

Igår drack vi glögg och provade den nya smaken :) Mycket god måste jag säga, något jag kan rekomendera. Mycket bättre än BLOSSAs.

Helgen var fantastisk med både bal och lunch, tack tack alla!


Lina och jag inne på AF-borgen

KRAM K.



Askungen ska på bal...



Så nu är det dags att göra sig fin, mot frissan! :)




Nu är jag snart redo, lite smink och klänning så kommer det bli underbart!





Vad är en bal på slottet??? Alldeles alldeles underbar...
Hörs imorgon!


GA-veckan...

Nu har det äntligen blivit dags för GA-veckan. Den började igår med GA-Sittning i Kårhuset. Mycket bra kväll, grekiskt tema och Lina och jag var den grekiska gudinnan Pallas Athena. Historiker som jag är vet ju allt om denna gudinna, Athens skyddshelgon :)

Snygga gudinnor :)
lägger upp fler bilder på facebook

Idag har det varit en seg dag... Länge sedan sist, tack och lov! Men Emelie kom hit vid 11:30 tiden och vi skulle plugga. Som sagt skulle... Anna kom förbi efter handskriftsläsningen (jag gick på den sena vid 14:15) Men blev mest kaffe och en massa prat :)

Imorgon är det bal! Ska lägga mig tidigt idag så att jag är utvilad tills imorgon och kan ha en heldag med att fixa sig. Har bokat en tid hos frissan vid 13:00 för att göra en snygg frisyr, tyckte att jag kunde unna mig det när jag har en så pass enkel klänning. (Blir den lila kjolen och ett svart linne)
Ska ta bilder under dagen imorgon och uppdatera lite mera, om jag hinner. Ska på för-fördrink hos Maria vid 19:00 och vidare till Björn på middag vid 20:00.
Kvällens meny:
Förrätt:
Broccolisoppa med nybakat olivbröd.

Huvudrätt:
Honugnsmarinerad fläskfilé och örtmarinerad kycklingfilé tillsammans med potatisgratäng, exotiska frukter, fetaost och lime-yoghurtsås.

Efterrätt:
Frukttårta och Irish coffee.

Kan det bli annat än bra?! :)

Nu blir det sängen, god natt.

KRAM K.


Mycket bra helg, mycket i skolan...

Sensation var helt fantastiskt!
Alla vitklädda och sjukt mycket folk! Började dagen med brunch på Göteboergs Nation och efter det var det bara hem och ladda om. Förfest hos Gustaf vid 15:00 som var kanon som vanligt. Fullt ös och sedan bussen till Köpenhamn. Vi höll igång där bak som hade full fest :)
Väl inne på Parken finns det inga ord som kan beskriva hur det var... UNDERBART!



Sedan kom måndagen... Mycket i skolan nu, träffas vid 9:00 tiden och försöker att läsa dagböcker. Inte det roligaste jag vet men känner att jag kommer framåt. Har en uppgift som ska in imorgon så borde inte sitta här...

Men ibland finns det andra saker man måste göra. Som att storstäda korridoren, vilket vi har gjort ikväll. Blev mycket bra och nästan alla var med. Känns skönt att det är jag som har köksvakt i veckan för alla kommer nog att vilja hålla det fint :)

I veckan kommer det vara mycket bal, börjar på torsdag med Inför-sittning. Ska bli kul, Lina har bjudit med mig. Så ska se vilken klänning jag ska ha bara.

Nu ska jag plugga...
Jo, Emelie och jag har bokat en resa till Prag :) Wee Wee ska bli så himla kul! Åker den 2 dec kommer tillbaka till Lund den 6e. Längtar...

KRAM K.


RSS 2.0